Aardappelgratin met dille en citroen

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Aardappelgratin met dille en citroen

    Aardappelgratin met dille en citroen

    Aardappelgratin met dille en citroen

Romige aardappelgratin met een knapperig korstje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg kruimige aardappelen
1 teen knoflook
2 citroenen
7½ g verse dille
250 ml kookroom
150 g geraspte kaas voor ovengratin



Boodschappen bestellen
Benodigdheden

ronde ovenschaal (Ø 20 cm)

Bereidingswijze

1 . Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd of schaaf ze met een kaasschaaf, dunschiller, mandoline of keukenmachine in zo dun mogelijke plakjes.

2 Snijd de knoflook fijn, boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Houd 2 takjes dille per 4 personen achter voor de garnering en snijd de rest fijn. Meng de knoflook, fijngesneden dille en het citroenrasp door de aardappel en bestrooi met (versgemalen) peper en zout. Zet de aardappelplakjes rechtop vanaf de rand in de ovenschaal en maak zo rondom een roospatroon. Schenk de room erover en bestrooi met de kaas.

3 Bak de aardappelgratin onder het midden van de oven in ca. 1 uur goudgeel en gaar. Dek eventueel na 35 min. losjes af met aluminiumfolie zodat de gratin niet te donker wordt. Controleer na 50 min. of de gratin gaar is. Dit is het geval als je er een scherp mes gemakkelijk helemaal in kunt steken. Garneer met de rest van de dille.

Bron

ah

Serveertip

Je kan de gratin t/m stap 2 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Neem de schaal tijdens het voorverwarmen van de oven uit de koelkast.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten