Bulgogi ( Koreaans rundvlees)
- Koreaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een slank en snel gerecht. Ideaal op een zaterdag, maar ook op andere dagen niet te versmaden. Het vlees moet minimaal 30 minuten marineren en dat kan zelfs al een dag van te voren. Dan is het alleen even wat rijst koken, wokken en klaar. Een heerlijk en smaakvol gerecht.Hou rekening met marinade tijd van minimaal 30 minuten.
Ingrediënten 2 personen
1 sjalot gesnipperd2 teen knoflook gehakt
1 cm geschilde verse gember
2 el appel of perensap
1 el sojasaus
½ el basterdsuiker
½ tl chilipeper of vlokken ( naar smaak)
2 tl sesamolie
250 gram biefstuk in reepjes
1 el sesamzaad licht geroosterd in droge koekenpan
2 bosuitjes in ringetjes
Benodigdheden
Wok, snijplank, mes, staafmixer en pan
Bereidingswijze
VOORBEREIDEN
Maal met de staafmixer de sjalot, knoflook, gember , de sojasaus en de basterdsuiker tot een saus. Meng er vervolgens de sesamolie, het Chilipoeder en het peren of appelsap erdoor.
Schep vervolgens de biefstuk reepjes door de marinade voeg een snuf zout toe en zet afgedekt tot gebruik in de koelkast.
BEREIDEN
Start met het koken van de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
Verhit een wok op een hoge stand en roerbak de biefstuk reepjes met de shiitake in enkele minuten bruin. Schep in een voorverwarmde kom en garneer met de bosui en het geroosterde sesamzaad. Dit gerecht bevat weinig groente. Voor een keertje niet zo'n ramp, maar ik serveerde toch een lichte salade als voorgerecht.
Serveer met de rijst. Eet smakelijk.
Bron
Boodschappen. Eigen tekst en foto's iets naar smaak aangepast.