Stroganoffsaus
- Europees, Saus/dressing
- 20-30 min.
lekker bij vleesgerechten
Ingrediënten 2 recipe.people
1 rode paprika½ groene paprika
2 uien
2 teentjes knoflook
250 g champignons
1 blikje tomatenpuree
1 tl paprikapoeder
1 tl chilipoeder
Peper
1 bouillonblokje
200 ml kookroom
Flinke scheut wodka
1 grote augurk, fijngesneden
Worchestershire saus
Tabasco
Bereidingswijze
Ui en knoflook fruiten dan paprika even meebakken als laatste de champignons erbij doen.
De paprikapoeder, chilipoeder en peper toevoegen. Deksel op de pan laten, dit is nodig zodat het vocht uit de champignons vooral niet verloren gaat, dit geeft een extra lekkere smaak! Dit op laag vuur laten pruttelen zodat de champignons lekker zacht zijn.
Tomatenpuree toevoegen en dan de wodka erbij doen en deze flamberen.
Nu het bouillonblokje, augurk en naar smaak Tabasco en Worchestershire saus toevoegen.
Als laatste zoveel kookroom toevoegen om een mooie saus te verkrijgen.
Bron
ruudenwendy, beetje aangepast
Serveertip
lekker bij diverse vleesgerechten