Homemade kimchi (Recept 3)

  • Koreaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-10-2021

Dit gerecht van gefermenteerde groente komt oorspronkelijk uit Korea.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 Chinese kool
zout
10 el water
1 el rijstpoeder
2 tot 4 el gedroogde en gemalen chilipeper
1 grote ui, grof gehakt
4 tenen knoflook, gepeld en grof gehakt
½ appel, geschild en klokhuis verwijderd
5 cm gember, geschild en in stukjes gesneden
2 stukken geroosterde rode paprika, uit een pot
vissaus naar smaak
½ bosje koriander, grof gehakt
4 stengels lente-ui, in ringen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 weckpot, gesteriliseerd

Bereidingswijze

Salade bereiding
1. Doe de Chinese kool in een grote kom en bestrooi royaal met zout. Masseer het zout in de kool, zodat de Chinese kool kneust. Dat mag best een beetje hardhandig.
2. Verplaats de kool naar een vergiet en laat minimaal 2 uur buiten de koelkast, uitlekken. Door de werking van het zout laat de kool nu vocht los.
3. Doe het water samen met de rijstpoeder in een pan. Verhit en kook kort door, tot de poeder is opgenomen.
4. Maak in de keukenmachine een pasta van de chilipeper, ui, knoflook. appel, gember, paprika en vissaus.
5. Doe de pasta bij het water- en rijstbloemmengel. Roer tot het een egaal geheel is.
6. Meng dit mengsel met de kool en voeg ook de lente-ui en koriander toe. Hussel goed en proef wat je van de smaak vindt. Het mag best zout zijn. Voeg zo nodig nog wat extra vissaus toe.
7. Doe de kimchi in de weckpotten en zet op een plek zonder direct zonlicht.
8. Proef na een week de kimchi, roer door en hij is klaar om te eten.

Bron

https://www.lovemysalad.com/nl/recepten/homemade-kimchi

Serveertip

In de winter is het leuk om de Chinese kool te vervangen voor spruitjes. Een oer-Hollandse groente op de Koreaanse manier. Dit recept is voor ca. 2 weckpotten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten