Kimchi maken voor beginners (Recept 2)
- Koreaans, Bijgerecht
- 10-20 min.
Met dit recept is zelf kimchi maken een leuk klusje. Een Koreaanse oma zou wellicht haar neus ophalen voor de methode, maar hij levert heerlijk frisse, pittige kimchi op.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 Chinese kool- ongeveer een kilo225 ml water
4 eetlepels zout
6 eetlepels Koreaans chilipoeder gochugaru- of lees hierboven een tip voor vervanging
1 eetlepel suiker
60 ml Aziatische vissaus
1/2 bol knoflook geperst
3-4 lente uien in dikke stukjes
1 kleine wortel geraspt of in dunne plakjes
Benodigdheden
Grote pot of weck glasBereidingswijze
Meng de kool met de kimchipasta en doe hem in een weckpot of andere glazen pot met stevig sluitende deksel.
Doe de pot niet te vol- neem er liever twee dan te proppen, anders loop je kans op overborrelen als de kool gaat fermenteren. Reken er ook niet op de je de ring van de weckpot ooit nog voor iets anders kunt gebruiken. Die gaat intens naar kimchi ruiken.
Zet de kool een dag of twee op kamertemperatuur weg en proef of je hem lekker zuur vindt. Zo ja, verplaats hem naar de koelkast. Zo niet, laat hem nog een dag of twee staan en zet hem dan in de koelkast.
Bron
https://www.lekkerplan.nl/kimchi-maken/
Serveertip
Eet bij alles wat frisse pit kan gebruiken.