Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.

    Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.

    Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.

  • Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.

    Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.

    Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.

  • Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.

    Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.

    Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.

  • Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.

    Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.

    Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.

  • Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.

    Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.

    Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.

  • Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.

    Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.

    Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.

  • Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.

    Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.

    Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.

Fishy Friday en vandaag staat dit heerlijke kabeljauwhaasje met een romig mosterdsausje en op een bedje van groente te broeien in de oven. Snel klaar en gemakkelijk voor te bereiden. Lekker en gezond.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 winterpeen geschild in dunne plakjes
1 niet te dikke prei schoon in dunne plakjes
1 dessert lepel Limburgse mosterd( grove mosterd)
1 dessert lepel Franse mosterd
50 ml room om te koken
75 ml groentebouillon van 1/4 blokje ( minder zout)
zeekraal schoongemaakt en met koud water afgespoeld
peper ( zout) naar smaak
2 el bladpeterselie gesnipperd
1 tl maizena
ongezouten roomboter of neutrale olie
1 tl knoflookolie of neutrale olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Snijplan, mes, pan , aluminiumfolie, ingevette ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm wat olie in een pan en fruit de wortel en preiplakjes 5 minuten op een zacht vuurtje. Voeg dan de bouillon toe en laat met het deksel op de pan nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de laatste 2 minuten de zeekraal toe. BEWAAR enkele takjes om te garneren.

Roer ondertussen de 2 soorten mosterd, room , peterselie met het theelepeltje maizena tot een sausje. Voeg de helft van dit sausje na die 7 minuten aan de groente toe en roer even door.

Leg de inhoud van de pan in de ovenschaal. Leg er de kabeljauw bovenop en bestrooi die met peper of met wat

Allround-kruidenmix-met-aromat-zelf-samenstellen

Leg de andere helft van het mosterdsausje op de vis. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet de schotel voor 20-25 minuten ( afhankelijk van de dikte) in een voorverwarmde oven van 180 graden. Verwijder de laatste 5 minuten de folie. Roerbak dan de rest van de zeekraal 2 -3 minuten in knoflookolie en garneer er, alvorens te serveren de schotel mee.

Bron

Aangepast recept met eigen tekst en foto's van Heerlijk Happen

Serveertip

Serveer met röstirondjes, frietjes, gebakken aardappeltjes of puree.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten