Wortelvelouté met krokante mozzarellabolletjes

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-2021
  • Wortelvelouté met krokante mozzarellabolletjes

    Wortelvelouté met krokante mozzarellabolletjes

    Wortelvelouté met krokante mozzarellabolletjes

Heerlijke wortelsoep met krokante mozzarella bolletjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
700 milliliter kippenbouillon
200 gram mascarpone
4 centimeters gember (geraspt)
1 handvol basilicumblaadjes
2 sjalotten (gesnipperd)
500 gram wortelen
1 theelepel kurkumapoeder
1 eetlepel kerriepoeder
zonnebloemolie
peper
zout

Voor de balletjes :

16 mozzarellabolletjes
50 gram paneermeel
4 eetlepels bloem
1 ei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
houten spiesjes

Bereidingswijze

Schil de wortelen en snij ze in stukken. Fruit de sjalot met de gember in olie glazig. Voeg de wortelen toe en kruid met het currypoeder en de kurkuma. Giet er de kippenbouillon bij en breng aan de kook. Laat op een zacht vuur 20 minuten sudderen.

Verwarm een bodempje zonnebloemolie. Dep de mozzarellaballetjes goed droog met keukenpapier. Kruid met peper en zout. Doe de bloem, het geklutste ei en het paneermeel in 3 aparte kommetjes. Haal de mozzarellabolletjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het paneermeel. Bak ze goudbruin in de hete olie.

Mix de soep en breng verder op smaak met peper en zout. Zet opnieuw op het vuur. Roer er nu de mascarpone onder, maar breng niet meer aan de kook.

Verdeel de soep over kommetjes, kruid met extra peper en werk af met basilicum. Rijg telkens 2 mozzarellabolletjes aan een spiesje en serveer bij de soep.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten