Tomaat-broccoli-feta-stoofschotel

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-10-2021

Vegetarische ovenschotel en koolhydraat arm

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote broccoli
7 tomaten
280 gr fetakaas
3 lente-uitjes
1 teen knoflook
Klein bosje verse tijm of 1 theelepel gedroogde
2 stengels verse rozemarijn of 1 theelepel gedroogde
Zout
Peper
Olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Bereidingswijze

Verdeel de broccoli in roosjes en spoel goed af . Kook de broccoli in een open pan met gezouten water in ongeveer 5 minuten beetgaar. Schep de broccoli vervolgens uit de pan en laat goed uitlekken in een vergiet. Dompel de tomaten kort in kokend water en pel ze daarna. Snijd vervolgens de tomaten in vieren. Bij grote tomaten snij je de kwarten nogmaals in twee stukken Snijd de feta in kleine blokjes.

Was de lente-ui schoon en gebruik bij νoorkeur alleen de witte en lichtgroene porties . Snijd de lente-ui vervolgens in dunne plakjes . Was de verse kruiden, pluk ze en hak ze heel fijn.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Pel nu het teentje knoflook, snij de ronding aan de onder- kant af en wrijf de ovenschaal goed in met de knoflook. Vet de schaal vervolgens in met een beetje olijfolie.

Leg nu de broccoli in de vorm en verdeel de tomaten-partjes, lente-uì en kruiden erover. Breng alles gelijkmatig op smaak met een beetje zout en peper. Strooi daarna de fetablokjes er gelijkmatig overheen. Sprenkel tot slot de olijfolie over het geheel. Hoeveel olie je hiervoor gebruikt hangt af van je eigen smaak. Zet de ovenschaal in de oven. Bak ongeveer 15 minuten op 180°C. Houd de ovenschotel tijdens het bakken in de gaten en corrigeer zo nodig de temperatuur of baktijd. De feta moet mooi gesmolten zijn, maar niet al zo gebakken dat hij donkerbruin is. Maak tot slot, afhankelijk van je smaak een bijgerecht klaar en serveer.

Bron

Pharmactueel

Serveertip

Lekker met vers stokbrood

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten