Kruidige Mexicaanse Pasta met een Licht Pittig Randje.

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-10-2021
  • Kruidige Mexicaanse Pasta met een Licht  Pittig Randje.

    Kruidige Mexicaanse Pasta met een Licht Pittig Randje.

    Kruidige Mexicaanse Pasta met een Licht Pittig Randje.

  • Kruidige Mexicaanse Pasta met een Licht  Pittig Randje.

    Kruidige Mexicaanse Pasta met een Licht Pittig Randje.

    Kruidige Mexicaanse Pasta met een Licht Pittig Randje.

  • Kruidige Mexicaanse Pasta met een Licht  Pittig Randje.

    Kruidige Mexicaanse Pasta met een Licht Pittig Randje.

    Kruidige Mexicaanse Pasta met een Licht Pittig Randje.

  • Kruidige Mexicaanse Pasta met een Licht  Pittig Randje.

    Kruidige Mexicaanse Pasta met een Licht Pittig Randje.

    Kruidige Mexicaanse Pasta met een Licht Pittig Randje.

  • Kruidige Mexicaanse Pasta met een Licht  Pittig Randje.

    Kruidige Mexicaanse Pasta met een Licht Pittig Randje.

    Kruidige Mexicaanse Pasta met een Licht Pittig Randje.

  • Kruidige Mexicaanse Pasta met een Licht  Pittig Randje.

    Kruidige Mexicaanse Pasta met een Licht Pittig Randje.

    Kruidige Mexicaanse Pasta met een Licht Pittig Randje.

Heerlijk deze Mexicaanse pasta. Lekker eens wat anders en met een scherp randje. We hebben ervan gesmuld. Ik heb wel een en ander aangepast ( op 2 personen) en die aanpassingen staan tussen haakjes.  

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
160 gram pasta naar keuze( 120)
300 gram rundergehakt( 110 gram + 100 gram h.o.h)
2 teen knoflook gesnipperd
2 sjalotjes gesnipperd
1 el 1 el Worcestershire sauce
1 bos lenteui (4 lenteuitjes in stukjes van 1 cm)
1 blik tomatenblokjes(1 blikje kerstomaatjes)

75-100 gram geraspte cheddar ( 60 gram cheddar)
handje tortilla chips( optie)
125 ml zure room ( 2 el zure room)

2 tl paprikapoeder ( 1 1/2)
2tl gemalen komijnzaad ( 1 1/2
1 tl gedroogde oregano
1 tl gemalen koriander 1/2
1 tl cayennepeper ( snuf)


1 groene jalapeño peper zonder zaad en ringetjes gesneden.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, me, rasp, pan en hapjespan

Bereidingswijze

Fruit de sjalot en de knoflook zachtjes glazig in 1 el olijfolie. Voeg dan de 2 soorten gehakt toe en bak rul en bruin. Roer de 5 verschillende kruiden erdoor en meng dit goed.

Voeg de kerstomaatjes toe en een volle el worcestershire sauce en laat dit geheel maar lekker even sudderen, terwijl de de pasta alvast kookt volgens de beschrijving op de verpakking.

Giet de pasta af en roer door het gehaktmengsel. Voeg de stukjes bosui toe en laat even mee sudderen. Werk er de geraspte cheddar door. Verdeel over 2 borden, bestrooi met de groene jalapeño. Bestrooi met wat verkruimelde tortilla chips en een klodder zure room.

Bron

Aangepast recept van Smaakmenutie eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten