BRRRROODJE voor de kleinkinderen......
- Wereld, Bijgerecht
- 10-20 min.
Verleden week mochten de kleinkinderen de maaltijd bij opa en oma voor vandaag kiezen. Unaniem werd er gestemd voor oma's tomatensoep. Soep tjokvol gezonde groente en nog vegetarisch ook. Echter daar hoort nog wat bij...... Soms kleine wrapjes die ze zelf mogen vullen, tosti , broodje gezond , alles had de revue al vaker gepasseerd. Het werd vandaag het broodje gevuld met gehakt, dat ik hun beloofd had. En dié mochten erin gehouden worden. Graag had ik wat sambal toegevoegd, maar tja ze zijn nog niet in the mood voor iets meer pit. Het licht pittige sausje , dat ik voor de liefhebber erbij heb geserveerd hebben ze wel allebei geproefd.
Ingrediënten 6 recipe.people
6 kaiser afbakbroodjes150 gram h.o.h gehakt
150 gram rundergehakt
1 el ketjap
1 tl soja saus
¼ rode paprika in blokjes gesneden
2 teen knoflook gesnipperd
2 bos uitjes in kleine stukjes
1 el tomatenpuree
½ tl komijn
zwarte peper en zout naar smaak
geraspte mozzarella
optie 2 tl sambal badjak
Benodigdheden
snijplank, mes pan , schaal en bakpapierBereidingswijze
Kneed het gehakt met de ketjap, soja, peper, zout en de komijn.
Voeg een klein scheutje olie toe en bak het gehakt rul. Haal het uit de pan en fruit de ui en de knoflook enkele minuten in het aanhangende vet. Voeg paprika en bosui toe en bak even mee. Breng op smaak met wat peper en eventueel nog wat zout, voeg het gehakt toe . Bak alles nog even. Proef en voeg e.e.a nog naar smaak toe
Snij de kapjes van de broodjes en hol ze uit. Vul de broodjes met het gehakt mengsel. Bestrooi rijkelijk met geraspte mozzarella en zet ze voor circa 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200-220 graden.