Bananenmarmelade met marsepein

  • Internationaal, Ontbijt
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-10-2021
  • Bananenmarmelade met marsepein

    Bananenmarmelade met marsepein

    Bananenmarmelade met marsepein

Erg lekker! Donker en koel bewaard kun je de potjes ongeveer 1/2 jaar bewaren. Heel eenvoudig.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
Voor 5 potjes van 250 ml.:

1 kleine citroen (50 gr.)
200 gr. Marsepein
1 kg. rijpe bananen
500 gr. geleisuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Monsieur Cuisine Plus of Thermomix

Bereidingswijze

De citroen uitpersen en het sap in de mixkom doen.
De marsepein in stukken breken en erbij doen.
Alles met de ingezette maatbeker 20 sec./stand 4-8 stapsgewijs versnellend pureren.
De massa aan de binnenkant van de mixkom met de spatel naar onderen schuiven.
De bananen pellen en in de mixkom doen.
Met de ingezette maatbeker 50 sec./stand 4-8 stapsgewijs versnellend pureren.
De massa aan de binnenkant van de mixkom met de spatel naar onderen schuiven.
De geleisuiker erbij doen, met ingezette maatbeker 20 sec./stand 4 mengen en aansluitend met de ingezette maatbeker 25 min./100 C./stand 2 koken.
Een geleiproef doen en de marmelade zo nodig nog kort doorkoken.
In steriele schroefpotjes gieten.
Voor het geval er spetters op de rand komen, deze meteen met een schone doen verwijderen.
De potjes meteen afsluiten en ca. 5 min. op de kop laten staan.
Daarna omdraaien en bij kamertemperatuur volledig laten afkoelen.

Bron

Youtubevideo Monsieur Cuisine Plus

Serveertip

Per potje:
Calorieën: 3349 kj / 800 kcal
Eiwit: 9 g
Koolhydraten: 156 g
Vet: 14 g

Mijn schroefpotjes lekten een beetje bij de deksel toen ik ze op de kop zette. Dus de volgende keer ga ik oude jampotten gebruiken of potjes met een klemdeksel zoals op de foto.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten