Carpaccio dressing

  • Italiaans, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 19-10-2021
  • Carpaccio dressing

    Carpaccio dressing

    Carpaccio dressing

Deze carpacciodressing is geïnspireerd op het recept van Giuseppe Cipriani, toenmalig eigenaar van Harry's Bar in Venetië en de bedenker van de inmiddels wereldberoemde carpaccio .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ei
1 citroen
½ tl zout
1½ tl dijonmosterd
200 ml zonnebloemolie
2 el volle melk
2 tl worcestershiresauce
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer en hoge beker

Bereidingswijze

1 Maak de mayonaise:
-splits het ei (het eiwit gebruik je niet).
-Pers de halve citroen uit.
-Doe de eidooier, 1 el citroensap, het zout en de mosterd in de hoge beker.
-Klop met de staafmixer tot een gladde saus.
-Blijf mixen en voeg in een dunne straal de olie toe tot je een dikke, lobbige mayonaise hebt.

2 Meng de mayonaise met 1 el citroensap , de melk en worcestershiresauce. Besprenkel de dressing over de carpaccio.

Bron

ah

Serveertip

Bereidingstip : Gebruik voor de nóg snellere versie je favoriete kant-en-klare mayonaise.

Bereidingstip : Wil je minder carpacciodressing maken? Bewaar dan een deel van de mayonaise en meng maar een deel met de rest van de ingrediënten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten