Tonijn in pittige tomaten ketjap saus

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-10-2021
  • Tonijn in pittige tomaten ketjap saus

    Tonijn in pittige tomaten ketjap saus

    Tonijn in pittige tomaten ketjap saus

  • Tonijn in pittige tomaten ketjap saus

    Tonijn in pittige tomaten ketjap saus

    Tonijn in pittige tomaten ketjap saus

  • Tonijn in pittige tomaten ketjap saus

    Tonijn in pittige tomaten ketjap saus

    Tonijn in pittige tomaten ketjap saus

  • Tonijn in pittige tomaten ketjap saus

    Tonijn in pittige tomaten ketjap saus

    Tonijn in pittige tomaten ketjap saus

  • Tonijn in pittige tomaten ketjap saus

    Tonijn in pittige tomaten ketjap saus

    Tonijn in pittige tomaten ketjap saus

  • Tonijn in pittige tomaten ketjap saus

    Tonijn in pittige tomaten ketjap saus

    Tonijn in pittige tomaten ketjap saus

Eens iets anders dan kip, gehakt of rundvlees. Het lijkt wellicht wat vreemd, maar het was verrassend lekker. En Familie over de Kook heeft ons qua gerechten nog nooit teleurgesteld. Bovendien ,  zo'n boeboe maken stelt ook niks voor. Soms maak ik een dubbele portie voor in een ander Aziatisch gerecht. Gaat fijn de diepvries in.

Dit ga ik zeker nog een maken en dan met een stuk verse tonijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 blikje tonijn op waterbasis uitgelekt
1 grote trostomaat in kleine stukjes

kneep vers limoensap
15 ml water
olie om in te bakken

VOOR DE BOEMBOE

2 teentjes knoflook grof gesneden
½ ui grof gesneden
2 cm gember geschild en grof gesneden
½ el basterdsuiker
1 tl sambal brandal( of oelek)
1 tl sambal badjak
½ el tomatenpuree
½ tl laos,
flinke snuf versgemalen zwarte peper
mespuntje zout
1 el ketjap manis
¼ tl trassi


120 gram basmati rijst

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer, pan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Maal met de staafmixer een boemboe van de knoflook, ui, gember, basterdsuiker, de 2 soorten sambal, trassi tomatenpuree, zout en peper en de ketjap.

Verhit wat olie in de pan en fruit de boemboe op niet al te hoog vuur al roerend zachtjes 1 minuut.

Zet vervolgens het vuur hoger ,voeg de tomatenstukjes en het limoensap toe en laat dit een minuutje zachtjes pruttelen. Dan mag er de tonijn bij met 15 ml water. Dit geheel zachtjes 10 minuten laten pruttelen . Klaar !!

Kook ondertussen de rijst volgens voorschrift van de verpakking en serveer de tonijn in pittige tomaten ketjap saus op of naast de rijst.




Bron

Familie over de kook. Eigen tekst en foto's

Serveertip

Lekker met wat zoetzure augurk en/of een Oosterse salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten