Portugese ovenaardappeltjes met tomaat en wijn .

  • Portugees, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-10-2021
  • Portugese ovenaardappeltjes met tomaat en wijn .

    Portugese ovenaardappeltjes met tomaat en wijn .

    Portugese ovenaardappeltjes met tomaat en wijn .

  • Portugese ovenaardappeltjes met tomaat en wijn .

    Portugese ovenaardappeltjes met tomaat en wijn .

    Portugese ovenaardappeltjes met tomaat en wijn .

  • Portugese ovenaardappeltjes met tomaat en wijn .

    Portugese ovenaardappeltjes met tomaat en wijn .

    Portugese ovenaardappeltjes met tomaat en wijn .

  • Portugese ovenaardappeltjes met tomaat en wijn .

    Portugese ovenaardappeltjes met tomaat en wijn .

    Portugese ovenaardappeltjes met tomaat en wijn .

Dit gerecht is heerlijk, maar naar mijn mening is 500 ml wijn echt te veel. In de tweede periode van het kookproces krijgt de oven al het vocht niet verdampt. Ik maakte dit gerecht voor ons tweetjes en deelde alles uiteraard door de helft.  Ik  heb na de tweede  bakperiode het vocht verwijderd  en de aardappelen langer tijd gegeven om te bruinen.

Er komt zelfs vocht bij uit de tomaten . portugese-aardappelenMeer dan 60 minuten voor een aardappel bijgerecht lijkt erger dan het in feite is. In die 2x 30 minuten is de oven voor je aan het werk en kun jij het vlees, groente of salade bereiden.
 


 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 el roomboter
600 gram geschilde vastkokende aardappelen gehalveerd( kleinere stukken)
4 trostomaten in partjes
1 laurierblad verkruimeld
2 el olijfolie
1 rode ui in halve ringen
500 ml witte wijn

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal snijplank en mes

Bereidingswijze

Vet een ovenschaal in met boter en leg er de gehalveerde ( stukken) aardappelen in. Verdeel er de ui ringen, en het laurierblad over en bestrooi dit geheel met peper en zout naar smaak. Giet er de wijn en de olijfolie overheen en dek de schaal af met aluminium folie. Plaats de schaal voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Verwijder na 30 minuten het aluminiumfolie en schep er de tomatenpartjes door. Temper de oven naar 180 graden en zet de schaal onafgedekt in de oven en laat het geheel nogmaals 30 minuten in de oven, totdat alles bruin en gaar is.

Bron

Proef het Zuiden eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten