Gebakken bosduif met rode wijnsaus, gemengde boschampignons en knoflookpuree
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Lekkere duiven filets met een rode wijnsaus , champignons en knoflook puree
Ingrediënten 4 personen
8 duivenfilets19 cl wildfond
1 feuille laurierblad
1 gevogeltebouillonblokje
75 cl melk
2 lente-uitjes
2 teentjes knoflook
3 sjalotten
800 g bospaddenstoelen (naar keuze)
1 kg bloemige aardappelen
nootmuskaat
2 eetlepels olijfolie
40 g boter
1 takje tijm
20 cl rode wijn
peper en zout
Bereidingswijze
-Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en gooi ze in een kookpot.
-Voeg er de fijngehakte knoflook aan toe, de melk en genoeg water om de aardappelen onder te dompelen. Voeg er het verkruimeld bouillonblokje aan toe en het blaadje laurier.
-Breng aan de kook en laat 20 min sudderen.
-Borstel ondertussen de bospaddenstoelen af (maak ze niet nat!) en snijd ze in stukjes. Bewaar ze voor later.
-Verwarm de oven voor op 150°C en bak de duivenfilets aan beiden kanten snel goudbruin in een kleine pan met een mootje boter. Kruid met peper en zout en leg ze opzij in een ovenschotel voor later.
-Roer het bakjus los van de pan en laat 1 min indikken.
-Voeg de wildfond toe en de tijm. Laat zachtjes sudderen.
-Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en vang het kookvocht op.
-Schud de aardappelen opnieuw in de kookpot en stamp ze met genoeg van het kookvocht tot een smeuïge puree. -Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Houd de puree warm.
-Fruit 1 fijngehakte sjalot in een pan met olie. Voeg er de paddenstoelen aan toe en bak ze een paar minuten. Breng op smaak.
-Steek de duivenfilets ondertussen in de oven en laat ze nog een tiental minuten bakken.
Voeg de rest van de boter toe aan de saus en neem ze van het vuur. Klop de saus op met een roerder en breng op smaak. Hak het groen van de lente-uitjes en voeg ze toe aan de paddenstoelen.
Bron
delhaize
Serveertip
Voeg eventueel wat rodebessengelei toe aan de saus.