Pompoen-kaascakejes

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-10-2021
  • Pompoen-kaascakejes

    Pompoen-kaascakejes

    Pompoen-kaascakejes

Apart als warm voorgerechtje of lekker als tussendoortje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g pompoen (geschild en zonder pitten)
2 uien (middelgroot)
1 el olijfolie
100 g zelfrijzende bloem
80 g geraspte kaas (bv. Beaufort)
60g boter (+ boeter voor de vorm)
3 eieren
40 g walnoten
peper
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 cake vormpjes

Bereidingswijze

1 Snij de pompoen in blokjes. Stoom ze 20 minuten, of tot ze goed gaar zijn zonder uit elkaar te vallen. Pel de uien en snipper ze fijn. Fruit ze glazig in de olijfolie.
2 Verwarm de oven voor op 210°C.
3 Vermeng de bloem met een snuifje peper en zout. Doe er de gemalen kaas bij.
4 Roer de boter romig, voeg er een voor een de eieren aan toe en roer telkens goed glad. Vermeng met de pompoen en de uien. Strooi er het bloem-kaasmengsel bij. Voeg er de grof geplette noten aan toe.
5 Verdeel het beslag over ingevette cakevormpjes en bak ze 40 minuten in het midden van de oven.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten