Stoofpeertjes @

  • Europees, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 16-10-2021
  • Stoofpeertjes @

    Stoofpeertjes @

    Stoofpeertjes @

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg. Stoofperen (Gieser Wildeman)
3 eetl. Perensuiker / 3 eetl. Bessensap
1 Kaneelstokje
Water
(1 eetl. Aardappelzetmeel)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Bij koken van hele peertjes:
Schil de peren, maar laat het steeltje zitten.

Bij koken in partjes:
Schil de peren en snij ze in 4 parten en haal het steeltje en klokhuis weg.

Bereidingswijze:

Doe de peren in de pan samen met het kaneelstokje en de suiker/bessensap.
Giet er zoveel koud water bij dat de peertjes net onder staan.
Breng dit geheel aan de kook en kook de peertjes in 2 uur op laag vuur gaar.
Af en toe controleren of de peertjes niet droog koken en zo nodig water toevoegen.

Evt. met wat aardappelzetmeel het sap verdikken.

Bron

Dit recept is van: ? Uit mijn schoenendoos

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten