Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-10-2021
  • Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

    Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

    Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

  • Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

    Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

    Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

  • Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

    Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

    Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

  • Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

    Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

    Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

  • Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

    Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

    Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

  • Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

    Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

    Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

  • Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

    Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

    Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

Dit gerecht is een heerlijke combinatie. Prei en kerrie zijn in onze  smaakbeleving een gouden combi. De kerrieroom geeft het gerecht pit en maakt het lekker smeuïg. Echt smullen met het korstje van gegratineerde kaas. Kerrie en gehakt gaan ook perfect samen, zoals in dit gerecht.

Heerlijke-ovenschotel-met-chinese-kool-champignons-kerrie-en-gehakt   

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 dunne prei schoon in ringetjes of halve ringetjes gesneden
2 stuks kabeljauwfilet ( ik nam kabeljauwhaas)
1 el citroensap
1 bekertje crème fraîche ( ik nam demi )
½ el kerrie ( ik nam curry madras)
peper en zout naar smaak
circa 50 gram geraspte belegen kaas ( of naar smaak)
1 el olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal ( of 2 kleine ovenschaaltjes) snijplank, mes en pan

Bereidingswijze


Roerbak de prei in de hete olie al omscheppend 6 minuten . Voeg de curry madras of de kerrie toe en breng op smaak met peper en zout.

Vet 1 grote of 2 eenpersoons schaaltjes dun in met olie en verdeel er driekwart deel van de prei over.
Wrijf de kabeljauw in met citroensap en strooi er naar smaak peper en zout overheen. Leg de stukken vis op de prei.

Roer de crème fraîche los met de rest van de curry madras of kerrie , werk er de rest van de prei door en breng op smaak met peper en zout.

Leg deze substantie op de vis en strooi er de kaas overheen. Zet voor 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.


Bron

Visgerechten.nl met eigen tekst en foto's en 2 kleine aanpassingen naar smaak.

Serveertip


Aangezien ik 2 preitjes wat aan de verkeerde kant van een gezonde portie groente vind , heb er aardappel - knolselderij puree bij geserveerd, die ik op smaak bracht met wat roomboter , room , grove mosterd en enkele takjes peterselie.

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 22-10-2021

Hallo Joke, wat leuk om te horen. Ik hoop, dat je er met veel smaak van mag genieten Groetjes Lidy en en fijn weekend

joke222 avatar
joke222 20-10-2021

Hallo, Ik heb jou recept mee genomen, ga het over tikken voor 1 pers. kan makkelijk met dit recept. Laat je weten hoe het gesmaakt heeft. Gr. Joke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten