Dubrovačka Rožata

  • Joegoslavisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-10-2021
  • Dubrovačka Rožata

    Dubrovačka Rožata

    Dubrovačka Rožata

Een Dubrovačka Rožata is een Kroatische custard pudding uit de regio Dubrovnik die vergelijkbaar is met flan. De naam komt van de Dubrovnik-likeur rozalin (rozenlikeur), die dit dessert zijn aroma geeft. Dit recept is een moderne variant zonder de likeur maar met sinaasappelrasp. De flan kan ook gemaakt worden met lavendel. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 eetlepels rietsuiker
• 2 eetlepels water
• 5 eieren
• ½ liter volle melk
• 5 eetlepels suiker
• snufje zout
• het merg van 1 vanillestokje
• de heel fijn geraspte schil van ½ sinaasappel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 vuurvaste schaaltjes

Bereidingswijze

-Doe rietsuiker en water in een klein pannetje met dikke bodem en breng aan de kook, laat zachtjes pruttelen tot de karamel licht bruin kleurt.
-Verdeel de hete karamel over 4 vuurvaste schaaltjes en zet ze weg tot gebruik.

-Doe alle overige ingrediënten behalve de eieren in een pan, breng tegen de kook aan en laat 15 minuten nèt niet koken.
-Klop eieren los in een kom, giet er het hete melkmengsel bij en roer goed door. Verdeel het mengsel over de schaaltjes met karamel.

-Zet de schaaltjes in een vuurvaste schaal of braadslede en giet water in de schaal tot ¾ van de hoogte van de schaaltjes. Plaats de schaal in het midden van de oven, 180 °C, gaar 45 minuten en laat ze volledig afkoelen. Keer de schaaltjes om boven bordjes.

Bron

Croation wine ; chef is de half Kroatische Sascha de Lint ( masterchef winnares)

Serveertip

Drink erbij een dessertwijn Muskat Momjanski van huis Kabola uit Istrië......Mmmmmmm !

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten