Spinazie quiche met feta en gekarameliseerde walnoten

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-10-2021
  • Spinazie quiche met feta en gekarameliseerde walnoten

    Spinazie quiche met feta en gekarameliseerde walnoten

    Spinazie quiche met feta en gekarameliseerde walnoten

  • Spinazie quiche met feta en gekarameliseerde walnoten

    Spinazie quiche met feta en gekarameliseerde walnoten

    Spinazie quiche met feta en gekarameliseerde walnoten

  • Spinazie quiche met feta en gekarameliseerde walnoten

    Spinazie quiche met feta en gekarameliseerde walnoten

    Spinazie quiche met feta en gekarameliseerde walnoten

  • Spinazie quiche met feta en gekarameliseerde walnoten

    Spinazie quiche met feta en gekarameliseerde walnoten

    Spinazie quiche met feta en gekarameliseerde walnoten

  • Spinazie quiche met feta en gekarameliseerde walnoten

    Spinazie quiche met feta en gekarameliseerde walnoten

    Spinazie quiche met feta en gekarameliseerde walnoten

  • Spinazie quiche met feta en gekarameliseerde walnoten

    Spinazie quiche met feta en gekarameliseerde walnoten

    Spinazie quiche met feta en gekarameliseerde walnoten

  • Spinazie quiche met feta en gekarameliseerde walnoten

    Spinazie quiche met feta en gekarameliseerde walnoten

    Spinazie quiche met feta en gekarameliseerde walnoten

Op zoek naar een recept voor een vegetarische quiche? Zoek dan niet verder: deze vegetarische spinaziequiche met gekarameliseerde walnoten en feta  is heerlijk! Echt een gerecht waarbij,  als je een fervente vlees en viseter bent,  deze niet mist.

Tussen  haakjes staan mijn aanpassingen.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
VOOR DE QUICHE

300 gram spinazie( baby)
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
75 gram zachte geitenkaas ( feta)
2 eieren
100 ml slagroom ( koksroom)
3 plakjes bladerdeeg ( hartig taartdeeg) ontdooid
zout en peper naar smaak
1/2 el olie

VOOR DE TOPPING

1 el water
1 el suiker
50 gram walnoten

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
quichevorm, pan, snijplank en mes blindvulling, bakpapier

Bereidingswijze

In de ochtenduren heb ik alvast de taartbodem blind voorgebakken. Leg daarvoor 3 plakjes deeg naar keuze op elkaar. Bestuif met bloem en rol het deeg uit tot een grote lap.
Leg het deeg in de vorm en rol met de deegroller over de rand. Druk het deeg zachtjes in de vorm.
Beleg het deeg met bakpapier en vul de vorm met een steunvulling.


Zet voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Verwijder het bakpapier met de steunvulling en zet de taart nog 5 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen op een rooster.

Verhit een hapjespan met wat olie en fruit de ui met de knoflook zachtjes enkele minuten.
Voeg in porties de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Stort de inhoud in een vergiet en laat zoveel mogelijk vocht eruit druipen. Duw eventueel met een lepel het overtollige vocht eruit.


Klop de eieren los en voeg de room toe. Meng er de spinazie wat peper en de helft van de feta door.
Stort het mengsel in de vorm en verdeel er de overgebleven vlokjes feta over en zet de quiche voor circa 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

TOPPING

Maak ondertussen de gekarameliseerde walnoten. Verwarm een el water met 1 el suiker in een anti aanbak pannetje en breng dit aan de kook. Voeg de walnoten toe als de suiker geheel opgelost is. Voeg vervolgens de walnoten toe en laat deze even mee bakken. Giet alles op bakpapier en laat afkoelen.


Strooi de walnoten over de quiche als deze uit de oven komt.

Bron

Aangepast gerecht van Proef het Zuiden. Eigen tekst en foto's

Serveertip

Serveer eventueel met een frisse salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten