Hindegebraad met frambozenbier
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Makkelijk en erg lekker
Ingrediënten 4 personen
1 kg hindegebraad (vers of diepvries)150 g groentereepjes (diepvries)
150 g frambozen (diepvries)
25 cl frambozenbier
10 cl gevogeltefond (bokaal)
2 sjalotten
1 el vloeibare acaciahoning
5 el boter
enkele saffraandraadjes
1 takje tijm (gedroogd)
1 laurierblaadje
peper en zout
instantsausbinder
Bereidingswijze
- Hou een 12-tal mooie frambozen opzij voor de afwerking.
- Snipper de sjalotten fijn.
- Maak de frambozensaus. Smelt 1 eetl. boter in een steelpan en doe er de gesnipperde sjalotten in. Laat glazig stoven en voeg de diepgevroren groentereepjes toe. Roer om en kruid met peper en zout.
- Blus met 1,5 dl frambozenbier. Voeg de rest van de frambozen, de honing en de saffraandraadjes toe. Breng aan de kook, dek af en laat 15 min. zachtjes pruttelen. Giet door een zeef en druk het vocht er goed uit.
Bereiding (1 u) :
Schik het diepgevroren hindegebraad in een ovenschaal en strijk het in met 2 eetl. boter.
Schuif in een op 250 °C voorverwarmde oven en laat 20 min. braden.
Giet er langzaam 1 dl frambozenbier over en voeg tijm en laurier toe. Dek af en laat 30 min. verder braden op 180 °C.
Haal het vlees uit de schotel en laat afgedekt rusten terwijl u de saus maakt. Giet 100 ml gevogeltefond in de schotel en schraap de braadresten los met een houten spatel.
Giet door een zeef bij de frambozensaus. Breng aan de kook en bind lichtjes met instantsausbinder.
Neem de saus van het vuur en klop er 2 eetl. koude boter, in kleine stukjes, door. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Afwerking
Snij het vlees in dunne sneetjes en lepel er de saus rond. Versier met de apart gehouden
frambozen. Geef er aardappelsparretjes bij en bv. spinazie of fijne worteltjes.
Bron
colruyt