Hinderagout met spek en boontjes

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-10-2021
  • Hinderagout met spek en boontjes

    Hinderagout met spek en boontjes

    Hinderagout met spek en boontjes

Heerlijke hinderagout met spek en boontjes . Wel eerst minstens 4 uur het vlees laten marineren. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g gerookte spekblokjes
1 kg hinderagout (diepvries)
250 g champignons
300 g prinsessenbonen (diepvries)
4 takjes peterselie (vers)
6 sjalotten
4 el boter
20 cl room .
4 sneden toastbrood
2 el aalbessengelei
peper en zout

Voor de marinade:
1 stengel groene selders
1 wortel
2 takjes peterselie (vers)
1 ui
1 teen knoflook
1 L rode wijn
10 groenepeperbolletjes
5 jeneverbessen
1 tl tijm (gedroogd)
1 blaadje laurier
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Enkele uren vooraf (10 min. + minstens 4 u. marineren)
- Snipper de ui, het knoflook en 2 takjes peterselie fijn.
- Snij de wortel en de selder in kleine blokjes.
- Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom met deksel. Voeg de diepgevroren hinderagout toe, dek af en laat minstens 4 u. marineren in de koelkast.

Op het moment zelf (20 min.)
- Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Giet de marinade door een zeef en zet opzij.
- Snipper 4 takjes peterselie fijn.
- Kook de prinsessenbonen 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water.
- Snij intussen de sjalotten in 4 à 6 blokjes en de champignons in 4 à 6 stukken.
- Verwijder de korsten van het brood en snij het kruim in 8 driehoekjes.

Bereiding (15 min. + 1 u. 30 min. sudderen)

1 Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot en bak de spekblokjes, de sjalotten en de champignons ± 5 min. goudbruin. Haal uit de kookpot.
2 Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak de hinderagout aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
3 Giet de gezeefde marinade over de ragout en laat 1 u. 15 min. zachtjes garen.
4 Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de driehoekjes brood samen met de fijngesnipperde peterselie. Kruid naar smaak met peper en zout.
5 Meng de aalbessengelei en de room onder de ragout en voeg de spekblokjes, de sjalotten, de champignons en de prinsessenboontjes toe. Laat nog 10 à 15 min. opwarmen.

Afwerking :

Serveer de hinderagout in diepe borden en geef er telkens 2 driehoekjes gebakken toast bij.

Bron

colruyt

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten