Reemedaillon met tagliatelle in champignonsaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-10-2021
  • Reemedaillon met tagliatelle in champignonsaus

    Reemedaillon met tagliatelle in champignonsaus

    Reemedaillon met tagliatelle in champignonsaus

Makkelijk, lekker en snel gemaakt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 reemedaillons (beenhouwerij)
1 prei
500 g champignons
200 g boschampignons
1/2 plantje salie
1 ui
1 teen knoflook
25 cl culinaire room (20 % V.G.)
3 el boter
400 g tagliatelle
1/2 blokje groentebouillon
zwarte peper (molen)
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Snij de champignons in 4 en snij grotere boschampignons in plakjes.
- Pluk de blaadjes salie. Hou er 8 opzij en snipper de rest fijn.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Snij de prei eerst in de lengte in 2 en dan in fijne reepjes.

Bereiding (20 min.) :

1 Smelt 1 eetl. boter in een kookpot. Bak de prei, de ui en het knoflook glazig. Haal uit de kookpot.
2 Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak de champignons goudbruin op een hoog vuur. Meng er de salie onder en kruid met peper. Verkruimel er het bouillonblokje over en voeg de andere groenten opnieuw toe.
3 Overgiet met de room en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.
4 Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng onder de champignonsaus.
5 Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de reemedaillon 2 à 3 min. aan elke kant (ree wordt saignant of rosé gegeten). Kruid met peper en zout. Dek af en laat het vlees 5 min. rusten. Snij daarna in schuine sneetjes.
6 Giet intussen 1 dl water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken.
Afwerking

Verdeel het vlees over de borden en lepel er wat saus over. Geef er wat pasta met saus bij en werk af met blaadjes salie.

Bron

colruyt

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten