Tortillawraps met romige kipfilet kaas paprika en prei

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-10-2021
  • Tortillawraps met romige kipfilet kaas paprika en prei

    Tortillawraps met romige kipfilet kaas paprika en prei

    Tortillawraps met romige kipfilet kaas paprika en prei

  • Tortillawraps met romige kipfilet kaas paprika en prei

    Tortillawraps met romige kipfilet kaas paprika en prei

    Tortillawraps met romige kipfilet kaas paprika en prei

  • Tortillawraps met romige kipfilet kaas paprika en prei

    Tortillawraps met romige kipfilet kaas paprika en prei

    Tortillawraps met romige kipfilet kaas paprika en prei

Overheerlijke tortilla's of enchiladas die zijn gevuld met een romige tomatensaus met stukjes malse kipfilet, paprika en prei. De tortilla's krijgen eerst een laagje crème fraîche, daarop komt een plakje kaas en daarop komt dan de saus. Opgerold en bedekt met een tomatensausje en geraspte kaas gaat alles in de oven. Heerlijk met een frisse salade.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
6 tortilla wraps
350 gram kipfilet in kleine stukjes
2 eetl zonnebloemolie
peper, zout
2 theelepels picadillo kruiden (Jonnie Boer) of Mexicaanse kruiden
3 plakken jong belegen kaas in repen
50 + 50 ml crème fraîche
50+ 50 ml tomatenpupa of tomatenblokjes (merk Mutti)
1 flinke rode paprika, in stukjes
1 middelgrote prei, alleen wit en lichtgroen gesnipperd
2 eetlepels chilisaus
1 theelepels gerookt paprikapoeder
paar druppels citroensap
geraspte kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan
ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de kipstukjes snel rondom bruin. Kruid de kip met peper, zout, paprikapoeder en picadillokruiden. Voeg de stukjes paprika en prei hieraan toe. Voeg 50 ml tomatenpulpa, 50 ml crème fraîche en de chilisaus hieraan toe.. Meng alles goed door elkaar. Proef nog even of de saus goed gekruid is en laat alles een beetje afkoelen.
Verdeel een deel van de overgebleven tomatenpulpa over de bodem van de ovenschaal.
Neem een tortillawrap, smeer die in met wat van de overgebleven crème fraîche. Leg hierop een reep kaas (zie foto) en daarop een deel van de kip met saus. Rol de tortillawrap op en leg deze met de naad naar beneden in de ovenschaal. Doe dit ook met de overige wraps. Verdeel de rest van de tomatenpulpa over de tortilla's, Strooi er de geraspte kaas over en zet de schaal plm. 20 tot 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Serveertip

Lekker met een salade van ijsbergsla met wat mais, reepjes kaas, stukjes paprika, kleine stukjes komkommer en een lekkere dressing van azijn,olie beetje mayo, tomatenketchup, zout en peper. Smullen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten