Pok Chang ( Kantonese pannenkoek met garnalen)

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-10-2021
  • Pok Chang ( Kantonese pannenkoek met garnalen)

    Pok Chang ( Kantonese pannenkoek met garnalen)

    Pok Chang ( Kantonese pannenkoek met garnalen)

Hartige pannenkoek uit de Kantonese keuken die super lekker van smaak is en geservered is met een chili pasta

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
POK CHANG :
200 g lente-uitjes – gesnipperd
150 g gedroogde garnalen – geweekt en licht geplet
3 eieren – geklopt
100 g gehakt – breng op smaak met sojasaus, peper
200 g middelgrote garnalen – fijngehakt
2 tl zout
500 g meel
1400 ml water

CHILI PASTA :
200 g gedroogde chili
5 sjalotten ( gepeld en gekookt) en in moes geprakt
30 g gedroogde garnalen – geweekt en licht geplet
3 tl suiker
½ tl zout
½ tl donkere sojasaus
Water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pok Chang :
-Bereid een mengkom voor, giet bloem en eieren erin, meng goed. Voeg geleidelijk water toe tot het mengsel glad is en roer tegelijkertijd.
-Voeg varkensgehakt, garnalen, gedroogde garnalen, lente-uitjes en zout toe. Goed mengen.
-Verhit een platte koekenpan met olie. Verdeel het mengsel over de pan en spreid ze uit. Als het mengsel aan de ene kant gaar is, draai je het om naar de andere kant. Als beide kanten lichtbruin zijn, is het klaar om te serveren.

Chili pasta :
-Meng zowel gedroogde als rode chili met een beetje water.
-Roerbak in een verwarmde frituurwok de gedroogde garnalen tot geur. Verwijder en laat uitlekken.
-Bak de papperige sjalotten lichtbruin, voeg de gemengde chili toe. Lagere vlam.
-Voeg zout, suiker en donkere sojasaus toe.
-Voeg gedroogde garnalen toe en meng goed.
-Laat nog 15 minuten sudderen. Roer geleidelijk.

Bron

kok = Lum Chew Fook

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten