Kabeljauwcurry met noedels op zijn Thais

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-10-2021
  • Kabeljauwcurry met noedels op zijn Thais

    Kabeljauwcurry met noedels op zijn Thais

    Kabeljauwcurry met noedels op zijn Thais

Pittige groene curry en kokosmelk vormen de basis in dit heerlijk Oosters geïnspireerd gerecht met visblokjes, die je gaart in het kokossoepje, lekker makkelijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 lente-uitjes
20 g gember
1 teentje knoflook
200 g sperziebonen
1 visbouillonblokje
1 tl groene currypasta
200 ml kokosmelk
½ limoen
150 g eiernoedels
300 g vismengeling of een kabeljauwfilet van circa 300 g
10 g koriander
1 el arachideolie
1 tl suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snij de lente-ui in ringetjes en hou het witte deel gescheiden van het groene deel.
-Schil de gember en rasp fijn.
-Pers de knoflook.
-Snij de uiteinden van de sperzieboontjes en snij ze nogmaals in 2.
-Breng per persoon 300 milliliter water aan de kook en los er de visbouillon in op.

-Verwarm de arachideolie in een grote pan of wok. Stoof het wit van de lente-uitjes aan, samen met de gember en knoflook. Voeg na 1 minuut de aangegeven hoeveelheid groene currypasta toe en meng goed.
Voeg na nog 1 minuut de kokosmelk toe, meng goed.
-Voeg ook de bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen.
-Voeg de suiker toe.
-Pers de limoen uit en voeg de helft van het sap toe.
-Voeg na 5 minuten de noedels, vismengeling en sperzieboontjes toe, schep voorzichtig om en laat nog 4 minuten verdergaren.

-Proef of de smaken in balans zijn, voeg eventueel nog wat limoensap of suiker toe.
-Schep de curry in kommetjes en overstrooi met blaadjes koriander en het groene deel van de lente-ui.

Bron

15gram

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten