Pittige pastasaus met wijn

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-10-2021

Dit recept heb ik van mijn vriend. Dit is ook wel echt een mannen pastasaus. Makkelijk met gehakt, ketchup (ja echt) scheutje wijn en natuurlijk niet te veel groente is dit een smakelijke saus voor over je spaghetti.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram half om half gehakt
1 ui
3 teentjes knoflook
400 gram tomaten blokjes
70 gram tomatenpuree
+- 100ml ketchup
Scheut(je) rodewijn naar keuze
1 eetlepel sambal badjas
1/2 theelepel chilipoeder (afhankelijk hoe pittig je het wilt hebben)
1/2 theelepel paprikapoeder
1 flinke theelepel kerriepoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij de ui en knoflook, verwarm een beetje olie in de pan en bak hier de ui en knoflook.
Voeg vervolgens het gehakt, de kruiden en sambal hieraan toe en bak het gehakt rul.
Bak even de tomatenpuree mee en voeg de tomatenblokjes en ketchup aan toe.
En als laatst een scheutje wijn.

Laat de saus +- 30 min op laag vuur pruttelen, af en toe roeren.

Bron

Mijn vriend

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten