Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-10-2021
  • Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

    Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

    Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

  • Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

    Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

    Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

  • Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

    Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

    Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

  • Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

    Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

    Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

  • Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

    Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

    Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

  • Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

    Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

    Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

  • Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

    Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

    Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

  • Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

    Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

    Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

  • Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

    Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

    Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

  • Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

    Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

    Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

Een lekkere en gezondere variant op de Mac and Cheese.
Met meer groenten en minder kaas (en een beetje gehakt, dat je eventueel ook weg kunt laten) maak je van het bekende comfort-food gerecht een smakelijke en tevens gezonde maaltijd. Het blijft evengoed een snelle hap.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 300 gram macaroni of andere pasta naar keuze
- 250 gram gehakt
- 250 gram andijvie
- 250 gram (kastanje)champignons
- 2 st bleekselderij
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 200 ml (kook)room
- 100 gram Parmezaanse kaas (of meer als je het graag meer cheesy wilt hebben)
- 250 ml kippenbouillon van 1 tablet
- peper, zout en nootmuskaat
- olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Kook de pasta al dente en laat deze uitlekken.
- Verwarm een scheutje olie en fruit hierin de gesnipperde ui en knoflook.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Doe de gesneden champignons en bleekselderij erbij en laat het even meebakken.
- Voeg dan de andijvie toe en laat het slinken. Het hoeft niet helemaal gaar te zijn.
- Strooi peper, zout en nootmuskaat over het geheel en voeg een kippenbouillontablet en heet water toe.
- Schep alles door elkaar en laat het aan de kook komen, voeg dan de room toe en laat deze meewarmen.
- Voeg de pasta toe en schep alles weer door elkaar.
- Meng de kaas erdoor en hou nog een beetje achter om de schotel mee te garneren als je het op tafel zet.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten