Stoofpotje van varkensvlees en kikkererwten
- Engels, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een gemakkelijke stoofpot van varkensvlees en kikkererwten die eruitziet alsof je er de hele middag aan hebt gezwoegd, maar het duurt slechts 30 minuten! Vol hartige smaak en alles in één pot!
Ingrediënten 4 personen
2 el olijfolie250 g varkenshaas (ossenhaas), schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden
1 ui, dun gesneden
1 rode paprika, in plakjes
1 middelgrote courgette (ongeveer 185 g), uiteinden verwijderd, in de lengte gehalveerd en in halve cirkels gesneden
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
½–1 tl gerookte paprika, heet of zoet
400g kikkererwten in blik, uitgelekt
400g blik gehakte tomaten
1 blokje kippen- of varkensbouillon
zout en versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
-Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag of een brede braadpan.
-Kruid het varkensvlees met peper en zout en bak het op middelhoog vuur in 2 minuten lichtbruin. Haal uit de pan en leg apart op een bord.
-Voeg de resterende olie, de ui, paprika en courgette toe aan de pan. Kook gedurende 5 minuten, of tot ze zacht en lichtbruin zijn, onder regelmatig roeren.
-Voeg de knoflook, paprika, kikkererwten en tomaten uit blik toe. Vul het lege tomatenblik voor de helft met water en voeg toe aan de pan (ongeveer 200 ml).
-Verkruimel het bouillonblokje en voeg het gekookte varkensvlees toe. Breng zachtjes aan de kook gedurende 10 minuten, of tot de saus is ingedikt en het varkensvlees zacht is, onder regelmatig roeren.
Bron
Masterchef UK - BBC -
Serveertip
Voor een vegetarische of veganistische versie van deze stoofpot, kook je in de eerste stap een grote aubergine in blokjes in plaats van het varkensvlees, en voeg je een extra eetlepel olie toe zodra het begint te bakken.