Stavros paprika pepers

  • Grieks, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-10-2021
  • Stavros paprika pepers

    Stavros paprika pepers

    Stavros paprika pepers

Het is belangrijk dat de paprika's gaar worden, zodat ze lekker zoet worden.  

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
10 g boter, gesmolten
25 g panko paneermeel
1 flinke eetlepel pijnboompitten
fijn geraspte schil van 1/4 citroen
1 eetlepel extra vierge olijfolie
200 g groene pepers of een kleine variëteit aan chilipepers
1¼ eetlepel sherryazijn
zoutvlokken en gekraakte peper
30 g feta, verkruimeld
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat en bakpapier

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Om de pijnboompitten crunch te maken, meng je de gesmolten boter en het paneermeel. Spreid uit op de voorbereide bakplaat en bak gedurende 10 minuten. Voeg de pijnboompitten toe en bak nog 10 minuten of tot ze goudbruin zijn. Strooi er de citroenschil en zout naar smaak over en zet opzij om af te koelen.
3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de paprika's toe en kook tot ze blaren vormen. Schenk de sherryazijn erbij om de pan te blussen en breng op smaak met peper en zout.
4. Serveer het pepermengsel meteen met de verkruimelde feta en de pijnboompittencrunch.

Bron

George Calombaris - Australian masterchef -

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten