Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij
- Regionaal, Soep
- 20-30 min.
Al fietsend door Het Hogeland in Groningen kwamen we langs Abrahams mosterdmakerij in Eenrum. Natuurlijk werd er gestopt en kwam ik even later met een "emmertje" Groninger mosterd weer naar buiten. Volgens de jongen achter de kassa was dit precies de goede mosterd voor de echte Groninger mosterdsoep en kreeg ik een flyer met het recept erbij.
Bereidingswijze
- Laat de boter smelten. Voeg de bloem (bij voorkeur gezeefd) toe en roer dit met een houten lepel goed door tot een "roux".
- Zet de roux op een zacht vuur en laat hem ongeveer 10 minuten garen, blijf wel af en toe door roeren.
- Verwarm ondertussen in een andere pan de groentebouillon en giet deze bij de roux. Roer dit goed door met een garde zodat er een egaal geheel ontstaat. Laat 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg nu naar smaak de mosterd toe. Met 2 flinke eetlepels komt u al een heel eind.
- Als laatste voegt u de room toe en roert u het geheel goed door (soep niet meer laten koken).
- Proef de soep nog even voordat u hem serveert.
- Ik heb de soep afgemaakt met dunne preiringetjes en dungesneden Groninger worst (Aldi).
Bron
Abrahams mosterdmakerij