Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

  • Regionaal, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-10-2021
  • Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

    Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

    Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

  • Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

    Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

    Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

  • Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

    Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

    Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

  • Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

    Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

    Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

  • Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

    Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

    Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

  • Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

    Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

    Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

  • Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

    Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

    Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

  • Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

    Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

    Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

  • Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

    Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

    Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

Al fietsend door Het Hogeland in Groningen kwamen we langs Abrahams mosterdmakerij in Eenrum. Natuurlijk werd er gestopt en kwam ik even later met een "emmertje" Groninger mosterd weer naar buiten. Volgens de jongen achter de kassa was dit precies de goede mosterd voor de echte Groninger mosterdsoep en kreeg ik een flyer met het recept erbij.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 125 ml room
- 1 liter groentebouillon
- ca. 2 eetlepels Abrahams (biologische) Groninger Mosterd
- Heerlijk met: spekjes, garnalen, zalm, dunne plakjes Groninger metworst, snippers oude kaas en/of met preiringen of lente uitjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Laat de boter smelten. Voeg de bloem (bij voorkeur gezeefd) toe en roer dit met een houten lepel goed door tot een "roux".
- Zet de roux op een zacht vuur en laat hem ongeveer 10 minuten garen, blijf wel af en toe door roeren.
- Verwarm ondertussen in een andere pan de groentebouillon en giet deze bij de roux. Roer dit goed door met een garde zodat er een egaal geheel ontstaat. Laat 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg nu naar smaak de mosterd toe. Met 2 flinke eetlepels komt u al een heel eind.
- Als laatste voegt u de room toe en roert u het geheel goed door (soep niet meer laten koken).
- Proef de soep nog even voordat u hem serveert.
- Ik heb de soep afgemaakt met dunne preiringetjes en dungesneden Groninger worst (Aldi).

Bron

Abrahams mosterdmakerij

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten