Drie snelle hapjes met komkommer. Vlees, Vis en Vegetarisch.....

  • Fusion, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-10-2021
  • Drie snelle hapjes met komkommer. Vlees, Vis en Vegetarisch.....

    Drie snelle hapjes met komkommer. Vlees, Vis en Vegetarisch.....

    Drie snelle hapjes met komkommer. Vlees, Vis en Vegetarisch.....

  • Drie snelle hapjes met komkommer. Vlees, Vis en Vegetarisch.....

    Drie snelle hapjes met komkommer. Vlees, Vis en Vegetarisch.....

    Drie snelle hapjes met komkommer. Vlees, Vis en Vegetarisch.....

Bij dit recept staan geen hoeveelheden. Dat is gemakkelijk zelf te bepalen afhankelijk van het aantal personen . De hapjes zijn goed voor te bereiden en zo hoef je op het moment van serveren ze alleen maar van de afwerking te voorzien .  Ze zijn alledrie lekker, maar klaarblijkelijk was het hapje met heksenkaas en de gebakken Zwarte Woudham favoriet. Die verdwenen het snelst van de schotel . Uiteraard heb ik niet alle hapjes op de schotel gelegd maar in 2 keer opgediend. 

Rechts op de foto hapje 1.
Links op de foto hapje 2
en onderaan hapje 3.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1
komkommer
heksenkaas
Zwarte Woudham ( bacon, ontbijtspek, parmaham etc)

2
Komkommer
gerookte zalm
zwart sesamzaad( geroosterd wit sesamzaad)
Philadelphia roomkaas met bieslook
bieslook

3
Komkommer
boursin
zongedroogde tomaat
peterselie( opie)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes, koekenpan, zak met kartelspuit mondje eventueel cocktail prikkers

Bereidingswijze

1 KOMKOMMER MET HEKSENKAAS (VLEES )

Snij plakjes van circa 1 cm van de komkommer af. Vul een spuitzak met kartelmondje met wat heksenkaas en spuit op elk plakje een mooi toefje heksenkaas.

Bak in een droge koekenpan 2 plakjes van de Zwarte Woudham knapperig. Laat afkoelen en leg een klein stukje op elk toefje heksenkaas.

2 KOMKOMMER MET BIESLOOKROOMKAAS EN GEROOKTE ZALM ( VIS )

Snij plakjes van circa 1 cm van de komkommer af. Vul een spuitzak met kartelmondje met Philadelphia bieslook roomkaas en spuit een toefje op elk plakje.
Leg er een stukje gerookte zalm op en werk af met een klein stukje bieslook en bestrooi met wat zwart sesamzaad.

3 KOMKOMMER GEVULD MET BOURSIN ( VEGETARISCH )

De komkommer wassen, halveren in de lengte en de zaadjes eruit lepelen met een theelepeltje. Aan de onderkant met een kaasschaaf iets weg schaven van de komkommer, zo blijven de hapjes mooi rechtop staan.

Vul de uithollingen met boursin en wikkel de helften in vershoudfolie. Leg in de koelkast tot gebruik.

Snij boogjes van de gevulde komkommer , leg er een stukje zongedroogde tomaat op en eventueel een blaadje bladpeterselie, bieslook of dille.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 15-10-2021

Leuke hapjes Lidwien. Neem je recept(en) graag van je mee. Groetjes, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten