Snelle curry met spinazie, zalm en paprika.
- Thais, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Van onderstaand recept met de zelfgemaakte curry boemboe had ik nog curry over . Vandaar, dat ik dit recept van Brenda heb gemaakt. Zo was alles mooi opgewerkt in een snel, alledaags , maar erg lekker gerecht.
Oosterse-ovenschotel-met-kabeljauwen-lekker-veel-groente
Ingrediënten 2 recipe.people
2 zalmfilets1 ui gesnipperd
2 kleine teentjes knoflook uit de knijper
1 volle el rode curry pasta
½ rode en ½ gele paprika in dunne reepjes gesneden
300 gram verse spinazie
1 tl basterdsuiker
beetje vers limoensap
1/3 visbouillon van blokje of 1 tl vissaus
120 gram rijst naar keuze
peper uit de molen naar smaak
( zout)
zonnebloemolie
Benodigdheden
pan snijplank en mesBereidingswijze
Wrijf een hapjespan dun in met zonnebloemolie en bak de zalmfilets enkele minuten per kant. Haal ze uit de pan en hou ze warm in aluminiumfolie
Fruit in het aanhangende vet de ui en de knoflook enkele minuten . Voeg de paprika reepjes toe en bak deze 4 minuten zachtjes mee. Dan gaat er de curry pasta in . Roer door en laat even meebakken. Vervolgens mag de kokosmelk erbij met de vissaus( of het stukje verkruimelde visbouillon) en de basterdsuiker. Roer tot een mooie saus en breng de saus aan de kook. Voeg in porties de spinazie toe en laat deze slinken en enkele minuten pruttelen. Knijp er naar smaak wat vers limoensap over.
Ondertussen staat je rijst al te koken en is bijna klaar. Leg de zalm bij de groente in de pan en laat deze nog even goed op temperatuur komen. Verdeel de inhoud van de pan over 2 borden, leg er de zalm op en serveer met rijst.
Bron
Brenda kookt .nl eigen tekst en foto's.