Snelle curry met spinazie, zalm en paprika.

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-10-2021
  • Snelle curry met spinazie, zalm en paprika.

    Snelle curry met spinazie, zalm en paprika.

    Snelle curry met spinazie, zalm en paprika.

  • Snelle curry met spinazie, zalm en paprika.

    Snelle curry met spinazie, zalm en paprika.

    Snelle curry met spinazie, zalm en paprika.

  • Snelle curry met spinazie, zalm en paprika.

    Snelle curry met spinazie, zalm en paprika.

    Snelle curry met spinazie, zalm en paprika.

  • Snelle curry met spinazie, zalm en paprika.

    Snelle curry met spinazie, zalm en paprika.

    Snelle curry met spinazie, zalm en paprika.

  • Snelle curry met spinazie, zalm en paprika.

    Snelle curry met spinazie, zalm en paprika.

    Snelle curry met spinazie, zalm en paprika.

  • Snelle curry met spinazie, zalm en paprika.

    Snelle curry met spinazie, zalm en paprika.

    Snelle curry met spinazie, zalm en paprika.

Van onderstaand recept met de zelfgemaakte curry boemboe had ik nog curry  over . Vandaar, dat ik dit recept van Brenda heb gemaakt. Zo was alles mooi opgewerkt in een snel, alledaags , maar erg lekker gerecht.

Oosterse-ovenschotel-met-kabeljauwen-lekker-veel-groente

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 zalmfilets
1 ui gesnipperd
2 kleine teentjes knoflook uit de knijper
1 volle el rode curry pasta
½ rode en ½ gele paprika in dunne reepjes gesneden
300 gram verse spinazie
1 tl basterdsuiker
beetje vers limoensap
1/3 visbouillon van blokje of 1 tl vissaus
120 gram rijst naar keuze

peper uit de molen naar smaak
( zout)
zonnebloemolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan snijplank en mes

Bereidingswijze

Wrijf een hapjespan dun in met zonnebloemolie en bak de zalmfilets enkele minuten per kant. Haal ze uit de pan en hou ze warm in aluminiumfolie

Fruit in het aanhangende vet de ui en de knoflook enkele minuten . Voeg de paprika reepjes toe en bak deze 4 minuten zachtjes mee. Dan gaat er de curry pasta in . Roer door en laat even meebakken. Vervolgens mag de kokosmelk erbij met de vissaus( of het stukje verkruimelde visbouillon) en de basterdsuiker. Roer tot een mooie saus en breng de saus aan de kook. Voeg in porties de spinazie toe en laat deze slinken en enkele minuten pruttelen. Knijp er naar smaak wat vers limoensap over.

Ondertussen staat je rijst al te koken en is bijna klaar. Leg de zalm bij de groente in de pan en laat deze nog even goed op temperatuur komen. Verdeel de inhoud van de pan over 2 borden, leg er de zalm op en serveer met rijst.

Bron

Brenda kookt .nl eigen tekst en foto's.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten