Griekse salade met gegrilde inktvis en fetaroom

  • Grieks, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-10-2021
  • Griekse salade met gegrilde inktvis en fetaroom

    Griekse salade met gegrilde inktvis en fetaroom

    Griekse salade met gegrilde inktvis en fetaroom

=18pxEen Griekse salade zonder tomaat, maar mét komkommer, inktvis en feta! Inktvistubes koop je het best diepgevroren, =18pxzo heb je ze altijd in huis. Bovendien zijn ze supersnel ontdooid en kun je dus vlug aan tafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g pijlinktvistubes
1 sjalot
1 knoflook teentje
1 bosje bladpeterselie
1 krop Romeinse sla (1 grote of 2 kleinere)
2 komkommers
1 citroen
12 zwarte olijven (ontpit
100 g feta
150 g slagroom
1/2 tl gedroogde tijm
1/2 tl gedroogde oregano
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook met de citroenschil, de oregano, de tijm en 3 eetlepels olijfolie. Meng de inktvistubes met de kruidenolie en laat even marineren.
2 Klop de slagroom lobbig. Verkruimel de feta en meng met de slagroom. Kruid met peper en zout.
3 Snij de olijven in partjes. Spoel de Romeinse sla en snij ‘m in heel fijne reepjes. Schil de komkommers, ontpit ze en snij in heel fijne reepjes. Hak de blaadjes van de bladpeterselie grof. Meng de sla met de komkommer, de bladpeterselie, het sap van de citroen en 3 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout.
4 Verhit een grillpan en gril de inktvistubes 1 minuut aan elke kant. Kruid met peper en zout en snij ze in stukken. Meng ze terug onder de marinade.
5 Leg onderaan in een kommetje de komkommersalade, werk af met de olijven, de gegrilde inktvis en een lepeltje van de fetaroom. Druppel er nog wat olijfolie over.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten