Gevulde zoete aardappel met gegrilde grietfilet

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-10-2021
  • Gevulde zoete aardappel met gegrilde grietfilet

    Gevulde zoete aardappel met gegrilde grietfilet

    Gevulde zoete aardappel met gegrilde grietfilet

=18pxZoete aardappelen bevatten bijna evenveel calorieën als gewone aardappelen, maar zijn rijker aan vezels en geven dus langer een verzadigd gevoel. Dit gerechtje met zoete aardappel is bovendien overheerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g grietfilet
4 zoete aardappelen
250 g broccol
3 lente-uien
100 g erwten (diepvries, ontdooid)
1 rode chilipeper (gesnipperd)
1 handje muntblaadjes (gehakt)
15 cl zure room
arachideolie
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Prik enkele gaatjes in de zoete aardappelen, kwast ze in met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Zet 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn.
2 Verdeel de broccoli in roosjes, hak ze grof en snij de lente-ui in schuine ringen. Snipper de chilipeper. Verhit 2 eetlepels arachideolie in een wokpan. Bak er de broccoli, de lente-ui en de erwtjes in. Kruid met de chilipeper, peper, zout en gehakte munt.
3 Kwast de grietfilets in met olijfolie, kruid met peper en zout. Verhit een grillpan en bak er de grietfilets op in ruitjesmotief.
4 Leg de zoete aardappelen op de borden. Kruis ze in en duw het vruchtvlees een beetje naar boven. Lepel er de zure room in en verdeel er de groentjes over. Serveer met de gegrilde griet. Serveer met een partje citroen

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten