Groentestoemp van pastinaak en broccoli met garnalen en zachtgekookt eitje

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-10-2021
  • Groentestoemp van pastinaak en broccoli met garnalen en zachtgekookt eitje

    Groentestoemp van pastinaak en broccoli met garnalen en zachtgekookt eitje

    Groentestoemp van pastinaak en broccoli met garnalen en zachtgekookt eitje

=18pxEen lekkere stoemp met garnalen. Snel klaar en koolhydraatarm. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g gepelde grijze garnalen
1 broccoli
600 g pastinaak
4 eieren
1L melk
4 el olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Schil de pastinaken en snij in grove stukken. Kook de stukken pastinaak in de melk gaar, aangevuld met water tot ze net onderstaan.
2 Spoel de broccoli, snij er roosjes van en blancheer in enkele minuten beetgaar. Giet af en laat schrikken onder koud water.
3 Giet de pastinaken af, hou een beetje kookvocht bij en stamp grof met de pureestamper. Doe de helft van de broccoliroosjes erbij en stamp verder. Giet er nog wat van het kookvocht bij, zodat je een smeuïge puree krijgt en breng op smaak met peper en zout.
4 Kook de eieren zacht gedurende 5 min. 45 en spoel ze meteen onder koud stromend water (zo blijft de binnenkant lekker smeuïg.)
5 Serveer de stoemp met een grote lepel garnalen en een zachtgekookt eitje. Werk verder af met enkele broccoliroosjes.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten