1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pesto
  6. panne di pesto

panne di pesto

Door: danielle_m

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-08-1999

Ingrediënten 6 personen


1 bosje verse basilicum, 50 gram pecorino kaas, 50 gram parmezaanse kaas, 50 gram pijnboompitten, 6 teentjes knoflook, 1 dl. olijfolie, 1 dl. vloeibare boter, peper, citroensap, 1 pak brooddeeg (wit), 3 dl. water, 25 gram vloeibare boter


Verder heb je nodig


Keukenmachine en oven


Zelfgebakken broodjes waarin verse (home made) pesto verwerkt is.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maal de 2 soorten kaas in de machine. Voeg de basilicum, pijnboompitten en knoflook toe en hak alles fijn. Voeg dan de olijfolie en vloeibare boter toe en laat het geheel draaien tot een halfdikke saus ontstaat. kruiden met peper en citroensap. NB Deze saus is ca. 4 maanden houdbaar in de koelkast en kan gebruikt worden door de pasta, over de vis voordat je hem bakt, bij de biefstuk. etc. Maak dan het brooddeeg volgens recept op het pak (met 3 dl. handwarm water en 25 gram boter in de Keukenmachine laten draaien). Draai 3 eetlepels pesto mee en laat het deeg een half uur rijzen. Verdeel het deeg in ca. 12 broodjes en laat deze nog een kwartier rijzen onder een vochtige doek. Broodjes 15 minuten afbakken in de oven op 200 graden.
Variatie: meng door het deeg stukjes gedroogde tomaat en/of stukjes olijven.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van danielle_m
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top