Pompoensoep met Ras el Hanoud

  • Europees, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-10-2021

Iedereen die deze pompoensoep geproeft heeft wil het recept weten, daarom maar hier toegevoegd.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
2 kg pompoen
2 grote uiten
2 winter wortels
2 eetlepel Ras El Hanout (Jonnie de Boer)
1 eetlepel Kurkuma (voor mooie gele kleur)
1 eetlepel mosterd
200 ml kokosmelk
4 blokjes runderboullion (of groente boullion als je het vegetarisch wilt houden)
2l water
scheut olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote pan & staafmixer

Bereidingswijze

Schil de pompoen (hoeft niet helemaal geschild, maar verwijder de oneffenheden en harde stukken van de schil)
Snijd de pompoen, wortel en ui in grove stukken.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote pan (met dikke bodem)
Bak de pompoen tot deze wat karameliseerd, het mag wat aanbakken dan geeft juist smaak
Voeg de wortel en uit toe en bak deze mee
Voeg de kruiden toe en bak deze ook mee
Blijf regelmatig roeren.
Voeg na ongeveer 20-30 minuten 2 liter water toe, de boullion blokjes en de mosterd.
Doe de deksel op de pan en zet het vuur lager zodra het kookt.
Kook de soep ongeveer 30 min (wat langer is niet erg)
Als de groente wat zachter zijn geworden (het ruikt inmiddels heerlijk in de keuken) haal je de pan van het vuur en mix alles met staafmixer tot een homogene soep.
Voeg de kokosmelk toe en mix deze nog even goed door.
Maak eventueel nog op smaak met peper en zout.

en smullen maar.

Let op! Ras el Hanout is een kruiden mengel, elk merk Ras el Hanout is dus anders ondanks dat er ongeveer dezelfde kruiden gebruikt worden. Wij vinden de Ras el Hanout van Jonnie de Boer het lekkerste. We hebben wel eens wat anders geprobeerd maar dan is de soep toch echt heel anders. In de Ras el Hanout zitten wat grotere stukjes, als je dat niet lekker vind in de soep kun je de kruiden in een vijzel eerst wat fijn malen voordat je het in de soep doet.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten