Chocolade bananenbrood Rens Koes

  • Internationaal, Tussendoortje
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-10-2021
  • Chocolade bananenbrood Rens Koes

    Chocolade bananenbrood Rens Koes

    Chocolade bananenbrood Rens Koes

it recept heb ik van Rens Kroes. Het is heerlijk en gezond ,dus super als tussendoortje of als ontbijtje. Daarnaast is het ook veganistisch.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
3 el chiazaad
4 el cacaopoeder
350 g (geschilde) rijpe bananen
120 ml (haver)melk, of ander plantaardige melk naar wens
120 ml kokosolie, gesmolten
1 el appelazijn of citroensap
7 Medjoul dadels
200 g havermeel
1 tl vanillepoeder, ongezoet
2 tl baking soda (zuiveringszout)
1 tl zeezout
Kokosolie, om in te vetten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer of keukenmachine
kleine cakevorm van 20 x 10 cm
bakpapier

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakeblik in met wat kokosolie, bekleed de bodem met
een passend stukje bakpapier en vet dat ook in.
2. Week het chiazaad ongeveer 15 minuten voor in 150 ml water.
3. Doe ondertussen de bananen, havermelk, zachte kokosolie en citroensap in de blender. Ontpit de dadels en doe ze bij het bananenmengsel. Mix alles tot een romig geheel.
4. Doe vervolgens de droge ingrediënten in een kom en schep door elkaar. Voeg de natte massa toe en roer tot het goed gemengd is. Roer er als laatste de geweekte chiazaadjes door.
5. Schenk het beslag in de cakevorm. Zet ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. Neem af en toe even een kijkje en prik met een sateprikker om te checken of het gaar is! Nog niet gaar maar wel donker aan de bovenkant, vouw dan aluminiumfolie over de bovenkant. Laat de cake na het bakken 10 minuten in de vorm zitten en laat hem dan verder afkoelen op een rooster.
Bron

Bron

Rens Kroes

Serveertip

e azijn of citroensap is nodig om de backing soda te laten werken. Je kan ook i.p.v. backing soda een dubbele hoeveelheid bakpoeder gebruiken.

Het bananenbrood is in de koelkast enkele dagen houdbaar, je kan het ook in plakjes snijden en invriezen. Dan is het maanden houdbaar

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten