Courgettesoep met gebakken knoflookmosselen

  • Frans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-2021
  • Courgettesoep met gebakken knoflookmosselen

    Courgettesoep met gebakken knoflookmosselen

    Courgettesoep met gebakken knoflookmosselen

=18pxNog gebakken knoflookmosseltjes over? Verwerk ze in deze courgettesoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg mosselen
2 courgettes
1 ui
3 selder stengels
2 knoflook teentjes
800 ml kippenbouillon
100 g paneermeel
boter
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Spoel de mosselen grondig. Pel en snipper de ui. Maak de selder schoon en snij 'm fijn. Spoel de courgettes en snij ze in stukken.
2 Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en 1/3 van de selder zacht. Voeg de mosselen en een scheutje kippenbouillon toe, dek af en laat de mosselen openen. Giet af en bewaar zeker het kookvocht.
3 Stoof de rest van de selder samen met de courgette aan in een scheutje olijfolie. Blus met het mosselvocht en de rest van kippenbouillon. Laat 15 minuten zacht koken, kruid met peper en eventueel wat zout en mix fijn.
4 Pel en plet de knoflook. Haal de mosselen uit de schelp en wentel ze door het paneermeel.
5 Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter, voeg de mosselen en de knoflook toe en bak ze goudbruin.

Serveer de soep met de gebakken mosselen en wat seldergroen.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten