Gevulde pompoen met kip-paddenstoelenragout

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-2021
  • Gevulde pompoen met kip-paddenstoelenragout

    Gevulde pompoen met kip-paddenstoelenragout

    Gevulde pompoen met kip-paddenstoelenragout

=18pxEen heerlijk herfstrecept, extra mooi gepresenteerd

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 pompoenen (mini)
100 g cantharellen
100 g oesterzwammen
100 g champignons
1 ui (gesnipperd)
1 knoflook (geperst) teentje
2 tijm takjes
1 citroen
2 el peterselie (fijngehakt)
400 g kipfilet
20 cl room
30 g parmezaan
40 g bloem
7 cl rode wijn (madera)
1/2 L groentebouillon
boter
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 150°C. Snij een hoedje van de pompoenen en verwijder de pitjes met een lepel. Zet ze in een ovenschaal en laat in 30 minuten zacht worden. Leg de hoedjes er het laatste kwartier bij. Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze in boter goudbruin en gaar. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar.
2 Verwarm een klont boter in een diepe pan en fruit hierin de ui, knoflook en tijmblaadjes. Voeg alle paddenstoelen toe en bak ze 2 minuten mee tot ze zacht zijn. Bestrooi met de bloem en bak nog eens 2 minuten. Blus met de madera en blijf roeren. Voeg zoveel groentebouillon toe tot alle ingrediënten net onderstaan. Laat de saus al roerend op laag vuur indikken. Schep er de kip en de room onder. Proef en breng op smaak met wat citroensap en eventueel extra peper en zout.
3 Schep de ragout in de pompoenen en werk af met wat Parmezaanse kaas en peterselie.

Bron

libelle

Serveertip

Lekker met rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten