Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-10-2021
  • Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

    Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

    Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

  • Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

    Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

    Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

  • Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

    Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

    Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

  • Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

    Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

    Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

  • Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

    Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

    Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

  • Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

    Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

    Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

  • Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

    Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

    Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

  • Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

    Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

    Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai)

Fijn gesneden, gebakken kipfilet in groene currypasta met sugarsnaps, cashewnoten en champignons. Zo staat het op de kaart in mijn favoriete Thaise restaurantje (Krata Thai) en deze ingrediënten heb ik dit keer gebruikt in mijn Thaise groene curry met kip, omdat ik het daar altijd zo erg lekker vind. 
Ik heb al meerdere Thaise groene kipcurry's hier op Smulweb staan maar elke keer probeer ik er weer iets aan bij te schaven en omdat deze een groot succes was zet ik hem toch maar weer hier neer.

N.B.: Thaise Basilicum is hier niet altijd makkelijk verkrijgbaar, ik gebruik dan liever geen "gewone" Basilicum maar eerder Koriander ervoor in de plaats. Koriander is wel een hele andere smaak dan Thaise Basilicum maar persoonlijk vind ik dit beter passen in een Thais gerecht dan de "gewone" Basilicum (die ook geheel anders van smaak is).

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 600 gram kipfilet (of kipdijfilet)
- 150 gram sugar snaps (of peultjes)
- 250 gram champignons
- handvol (geroosterde) cashewnoten
- 2-4 el groene currypasta
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 kopje water (of kippenbouillon)
- 6 kaffir limoenblaadjes (van de toko uit de diepvries)
- 1 rode peper (met of zonder pitjes al naar gelang gewenste pittigheid)
- 4 el vissaus
- 1 el palmsuiker (of bruine suiker)
- 15 gram koriander (of nog liever Thaise Basilucum)
- lente uitjes
- limoentje
- plantaardige olie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verhit een wok op middelhoog vuur en voeg de olie toe. Fruit de groene currypasta tot aromatisch, voeg de kip toe en roer goed door de currypasta. Voeg de kokosmelk en het water (bouillon) toe en breng het snel aan de kook.
- Voeg de afgehaalde sugar-snaps, gesneden champignons, kaffir-limoenblaadjes en fijngesneden rode peper toe. Zet het vuur lager om te sudderen, dek de pan af en laat 10 minuten sudderen of tot de curry iets dikker wordt.
- Voeg de vissaus, suiker en korianderblaadjes toe. Strooi de cashewnoten erover en roer goed door elkaar.
- Garneer met een beetje fijngesneden lente ui en een limoentje.

Serveertip

Serveer er Thaise jasmijnrijst bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten