Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-10-2021
  • Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

    Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

    Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

  • Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

    Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

    Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

  • Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

    Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

    Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

  • Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

    Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

    Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

  • Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

    Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

    Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

  • Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

    Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

    Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

  • Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

    Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

    Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

  • Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

    Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

    Romige bieslook kip met krokante topping van chorizo en mais

Lekker en apart recept. Licht pittig door de chorizo. Ik heb dit gerecht geserveerd met onderstaande salade, want zonder groente is voor ons een maaltijd niet echt compleet.

Super-snelle-salade-van-bleekselderij-komkommer-en-tomaat

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 kleine kipfilets of een grote gehalveerd circa 125 gram p.p
75 gr chorizo, in blokjes gesneden
125 g maïskorrels uit blik, uitgelekt
75 g roomkaas met sjalot en bieslook ( Philadelphia)
60 ml droge witte wijn
80 ml volle melk ( half volle)
2 teentjes knoflook , fijngehakt
1 kleine ui, fijngehakt
1 klontje ongezouten roomboter
½ tl gerookt paprikapoeder,
½ tl knoflookpoeder
½ tl gedroogde oregano
zout en peper naar smaak
1 el bieslook geknipt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank, pan, mes

Bereidingswijze

Kruid de kipfilet met knoflookpoeder, peper en zout en gerookt paprikapoeder en laat dit even intrekken.


Verwarm een pan en bak de blokjes chorizo zachtjes bruin en licht knapperig. Roer er de mais doorheen en bak deze circa 5 minuten mee , totdat ze licht gebruind zijn. Voeg de helft van de knoflook toe . Bak even mee en voeg dan de oregano toe. Kruid lichtjes bij met peper en zout en haal alles uit de pan en zet opzij.

Voeg een klein klontje roomboter aan het resterende vet toe aan de pan en laat smelten. Bak de kipfilets om en om bruin circa 5 minuten per kant ( afhankelijk van de dikte) Haal ze uit de pan en hou onder aluminiumfolie warm.

Fruit de ui en de andere helft van de knoflook zachtjes glazig. Blus met de witte wijn en roer alle aanbaksels los. Laat even 1 of 2 minuutjes koken en voeg dan de melk toe. Roer alles door en laat er vervolgens de roomkaas in smelten. Voeg de kip weer toe aan de pan en laat de kip in 5 minuten verder garen.


Verdeel de kip op de borden en leg er de krokante chorizo met mais topping op. Werk af met de gesnipperde bieslook.

Bron

Serving Dumplings eigen tekst, foto en aanpassing.

Serveertip

Serveer met rijst . Verdun de saus met een extra scheutje melk als de saus te dik is.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten