Super snelle salade van bleekselderij, komkommer en tomaat.
- Nederlands, Bijgerecht
- 0-10 min.
Dit recept is eigenlijk uit nood ontstaan. Ik had bij onderstaand gerecht vergeten om er groente bij te bedenken en een maaltijd zonder groente voelt voor ons niet compleet. Een duik in de koelkast leverde de 3 belangrijkste ingrediënten op, waarmee ik een salade bedacht en dat pakte verrassend smakelijk uit.
Romige-bieslook-kip-met-krokante-topping-van-chorizo-en-mais
Ingrediënten 3 recipe.people
1 tomaat in blokjeshet binnenste lichte deel van de bleekselderij
¾ komkommer
2 tl mosterd
3 tl ( circa 15 cl balsamicoazijn)
4 tl ( circa 20 cl goede olijfolie)
peper uit de molen en snufje zout
Benodigdheden
Snijplank, mes, garde, saladekomBereidingswijze
Snij de steeltjes van de bleekselderij in de lengte door en vervolgens in boogjes. Was ze goed en laat ze uitlekken.
Was de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Halveer deze 2 delen nogmaals en snij in boogjes.
Klop een dressing van de mosterd, balsamicoazijn, en de olie . Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
Roer de blokjes komkommer door de dressing, vervolgens de bleekselderij en als laatste de tomaten blokjes.
Geniet van deze simpele , caloriearme salade die je in 10 minuten hebt bereid.
Serveertip
Lekker op tijd maken, zodat de smaken kunnen intrekken.