Kippendij met linzen in calvadosroomsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-10-2021
  • Kippendij met linzen in calvadosroomsaus

    Kippendij met linzen in calvadosroomsaus

    Kippendij met linzen in calvadosroomsaus

De kip wordt gebakken in boter. Daarna gaan (bijna) alle ingrediënten erbij en wordt de kip gaar gesudderd in de clavadosroomsaus.Gegarneerd met heerlijke zacht bruin gebakken uien.
Als ik dit weer maak zal ik de kippendij een dag tevoren marineren in de calvados.  Ik denk dat de smaak dan nog beter tot zijn rect komt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 half literblik linzen
4 kippenbouten
2 eetlepels roomboter
3 eetlepels calvados
peper en zout naar smaak
1 eetlepel gedroogde tijm
1 klein laurierblaadje
1 dl kookroom
3 uien, in dunne plakken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan of koekenpan

Bereidingswijze

Spoel de linzen af en laat de linzen goed uitlekken in een zeef.
Verhit de boter en bak de kip hierin rondom bruin.
Voeg de calvados, zout, peper, tijm, laurierblad, uitgelekte linzen en room toe.
Zet het deksel op de pan en smoor de kip met de linzen in plm. 30 tot 35 minuten heel zachtjes gaar.
Fruit ondertussen de uien in een klontje boter op een lage warmtebron in plm. 15 minuten lichtbruin en zacht.
Leg de kip op een schaal, giet de saus erover en verdeel de uien over de kip..

Bron

Iets aangepast recept van Onno Kleijn, culinair journalist

Serveertip

De volgende keer marineer ik de kip vooraf in de cavados.
Ik gebruik dan ook crème fraîche in plaats van slagroom.
Lekker met gebakken of gekookte aardappelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten