Wortelovenschotel met appel gehakt en aardappelstamp met roomkaas

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-10-2021
  • Wortelovenschotel met appel gehakt en aardappelstamp met roomkaas

    Wortelovenschotel met appel gehakt en aardappelstamp met roomkaas

    Wortelovenschotel met appel gehakt en aardappelstamp met roomkaas

  • Wortelovenschotel met appel gehakt en aardappelstamp met roomkaas

    Wortelovenschotel met appel gehakt en aardappelstamp met roomkaas

    Wortelovenschotel met appel gehakt en aardappelstamp met roomkaas

  • Wortelovenschotel met appel gehakt en aardappelstamp met roomkaas

    Wortelovenschotel met appel gehakt en aardappelstamp met roomkaas

    Wortelovenschotel met appel gehakt en aardappelstamp met roomkaas

Dit gerecht bestaat uit bospeen (in plakjes), stukjes appel en lekker gekruid gehakt.
De aardappelen die de schaal afdekken zijn geen puree, maar gestampt met roomkaas en ei.
Een laagje geraspte kaas maakt het geheel af.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bos worteltjes
1 theelepel suiker
1 appel (Granny Smith)
250 gram rundergehakt
2 el olie
½ dl rode wijn
1 eetlepel tomatenpuree
200 ml tomatenblokjes
1 eetlepel gedroogde tijm
Peper, zout
Mespunt chilivlokken
Paar druppels worcestersaus
Puree
6 middelgrote aardappelen, kruimige
100 gr roomkaas
1 ei
50 gram geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pannen voor de worteltjes en aardappelen
koekenpan
ovenschaal
aardappelstamper

Bereidingswijze

Maak de worteltjes schoon en snij ze in schuine plakjes.
Schil de appel en snij de appel in blokjes.
Kook de worteltjes samen met de appelstukjes beetgaar in water met een theelepel suiker.

Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukken. Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze nog even goed droogstomen.
Stamp de aardappelen samen met de roomkaas en het losgeklopte ei tot een stevige massa.
Maak op smaak met wat zout en peper.

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul en gaar. Bak de tomatenpuree even mee. Blus het gehakt af met de rode wijn en laat de wijn inkoken.
Voeg de tomatenblokjes toe en maak het gehakt op smaak met peper, zou, tijm, chilivlokken en worcestersaus.

Meng de worteltjes en appel door het gehakt en verdeel dit alles over de ovenschaal.
Bedek de worteltjes met de aardappelstamp.
Strooi de kaas erover en zet de schaal plm. 30 tot 35 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot alles een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Serveertip

In plaats van worteltjes is koolraap ook lekker in dit recept.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten