Italiaanse walnotenlikeur Nocino

  • Italiaans, Alcoholische dranken
  • > 120 min.
  • Italiaanse walnotenlikeur Nocino

    Italiaanse walnotenlikeur Nocino

    Italiaanse walnotenlikeur Nocino

  • Italiaanse walnotenlikeur Nocino

    Italiaanse walnotenlikeur Nocino

    Italiaanse walnotenlikeur Nocino

  • Italiaanse walnotenlikeur Nocino

    Italiaanse walnotenlikeur Nocino

    Italiaanse walnotenlikeur Nocino

  • Italiaanse walnotenlikeur Nocino

    Italiaanse walnotenlikeur Nocino

    Italiaanse walnotenlikeur Nocino

  • Italiaanse walnotenlikeur Nocino

    Italiaanse walnotenlikeur Nocino

    Italiaanse walnotenlikeur Nocino

  • Italiaanse walnotenlikeur Nocino

    Italiaanse walnotenlikeur Nocino

    Italiaanse walnotenlikeur Nocino

  • Italiaanse walnotenlikeur Nocino

    Italiaanse walnotenlikeur Nocino

    Italiaanse walnotenlikeur Nocino

Walnotenlikeur maak je met groene onrijpe walnoten die nog zacht zijn van binnen. In Italië heeft iedere familie zo zijn eigen recept.
Ik heb het (om te beginnen) vrij eenvoudig gehouden maar je kunt nog met allerlei smaakjes variëren. Denk aan; vanillestokje, citroen, steranijs en nootmuskaat.
Ook kun je in plaats van inmaakbrandewijn wodka of jenever gebruiken.
Vind je de likeur misschien nog een beetje te bitter kan je altijd wat suikersiroop (1:1 suiker/water op laten lossen) toevoegen voor een wat zoetere likeur.

TIP: Gebruik handschoentjes tijdens het bereiden want anders krijg je hele vieze bruine handen die je voorlopig niet meer schoon krijgt.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 recipe.people
- ½ liter inmaakbrandewijn
- +/- 10 jonge groene noten
- 4 el rietsuiker (of bruine suiker)
- 1 kaneelstokje
- 3 kruidnagels
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Was de noten en snij ze in 4 stukken. Doe alle ingrediënten in een (brandschone) glazen pot en laat die op een zonnige plek trekken.
- Schud de pot dagelijks om, zodat de smaken zich vermengen.
- Zeef de vloeistof na zestig dagen door een schone doek (of koffiefilter) en doe hem in een leuk flesje.
- Vind je de likeur misschien nog een beetje te bitter kan je altijd wat suikersiroop (1:1 suiker/water op laten lossen) toevoegen voor een wat zoetere likeur.

Serveertip

Een scheutje notenlikeur aangevuld met Prosecco is een heerlijk aperitief.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten