Spezzatino di manzo
- Italiaans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Spezzatino di manzo klinkt fraai, maar betekent gewoon : stoofpotje van vlees. Een heerlijk stoofpotje met gangbare ingrediënten zoals, rib of sukadelappen, sjalot, knoflook, winterpeen en bleekselderij. Op smaak gebracht met een bouquet garni van verse Italiaans kruiden , rode wijn en runderbouillon. Serveer er stokbrood of dikke ovenfriet en eventueel wat sperzieboontjes bij.
Ingrediënten 4 recipe.people
750 g runder riblap in hapklare stukjes gesneden150 ml rode wijn
2 stengels bleekselderij brunoise gesneden
2 tenen knoflook gesnipperd
2 flink grote sjalotten gesnipperd
2 runderbouillonblokjes ( maggi minder zout)
1 winterpeen geschild en brunoise gesneden
1 bakje Italiaanse verse kruidenmix ( salie, rozemarijn, tijm en oregano)
3 el bloem
Peper en zout uit de molen naar smaak
klont ongezouten roomboter en scheut olijfolie olie
Benodigdheden
stoofpan, snijplank en mes keukentouw.Bereidingswijze
Verhit olie en roomboter in de pan en smoor de sjalot, knoflook, peen en bleekselderij zachtjes circa 5 minuten. Bestuif ondertussen de drooggedepte blokjes vlees met de 3 el bloem.
Voeg het vlees toe en bak het mee, totdat het vlees wat kleur heeft gekregen. Bestrooi de inhoud van de pan met flink wat draaitjes peper uit de molen en zout.
Voeg 150 ml rode wijn toe en roer alles goed door elkaar. Voeg als laatste 500 ml flink warme runderbouillon toe en leg er het Italiaans bouquet garni in. ( Kruidentoef met keukentouw samengebonden)
Deksel op de pan en laat 2 - 2 1/2 uur zachtjes stoven. Eventueel nog 30 minuten met het deksel van de pan om de saus wat te laten indikken. ( of binden met een maizena papje)
Bron
Smaakmenutie eigen tekst en foto's
Serveertip
Lekker met vers afgebakken stokbrood of dikke ovenfriet met sperzieboontjes.